12 november 2010

Rörigt

Det byggs för fullt i vårt område, ibland är det rena turen att man hittar den för dagen rätta vägen när man ska till kliniken...

men det blir bra när det är klart! Vi är glada att vår om- och tillbyggnation åtminstone är klar. Det har blivit en om möjligt ännu bättre klinik och vi hoppas att våra patienter trivs lika bra som vi som arbetar här gör.

Den där tratten

Lilla Lexie har opererats...

...hon visade sig vara en expert på att fundera ut hur hon skulle göra för att komma ur den förhatliga kragen. Det syns inte så tydligt på bilden men Lexie har kommit åt att slicka sig på magen. Som tur är kom hon inte åt såret, som i så fall riskerar att bli infekterat, utan bara de två sista spenarna som nu är röda och svullna.

Halt kisse

Personligheten Måns kom till kliniken pga att han var halt. Hältan visade sig bero på en bitskada i tassen. Bitskador är en av de allra vanligaste orsakerna till att man som kattägare måste uppsöka veterinär. I de allra flesta fall måste katten sövas så sårskadan kan undersökas och behandlas.

Tassen var väldigt svullen...

Såret är rengjort: En mjuk dränageslang är satt i sårhålan som gör att såret kan läka inifrån och som låter det infektiösa sekretet komma ut.

Trafikolycka

Gamla schäferdamen Asta satt i en bil vid en otäck halkningsolycka. Alla inblandade hade tur, men Asta har nu ont i rygg och nacke.

Bara för att han är så söt...

13 veckor gamla kattungen Milton är inne för vaccination. Han visade sig vara helt oemotståndelig!

Söt som socker!

8 november 2010

Pinne i tassen

Efter en så här trevlig hundpromenad blev plötsligt personalhunden Gaia halt.


Hon sövdes och en pinne plockades fram ur tassen. Ett dränage sattes för att låta eventuella små rester leta sig fram och komma ut. Tre fragment av pinnen ses till höger i bilden.

Så här pigg är man efter en narkos...